У Херсоні з’явився пам’ятник прикордонникам

У Херсоні з’явився пам’ятник прикордонникам
Відкриття пам'ятника у Херсоні

Під час виготовлення пам’ятника скульптору позував справжній прикордонник

У Херсоні відкрили пам’ятник українським прикордонникам. Як повідомляє «Радіо Свобода», його встановили на площі біля адміністративного корпусу Херсонського прикордонного загону.

За словами автора пам’ятника, херсонського скульптора Олександра Теплякова, традиційний зовнішній вигляд монументу – прикордонник із службовим собакою – обраний на прохання самих прикордонників. Під час виготовлення пам’ятника скульптору позували реальний боєць загону зі своїм чотириногим помічником.

Фінансувало виготовлення та встановлення пам’ятника одне з херсонських підприємств, керівник якого – колишній офіцер-прикордонник.

Освятив пам’ятник священик УПЦ КП протоієрей Ігор Семеніхін. Після церемонії освячення він виступив з проповіддю, у якій зазначив, що для нього цей пам’ятник перш за все – пам’ятник 67-ми українським прикордонникам, які загинули у зоні АТО у найважчі для України часи.

До слова, під час робочої поїздки до Франції президент України Петро Порошенко відвідав меморіал королеви Франції Анни Київської.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: