У Хмельницькому відкрили пам’ятник героям Небесної сотні за 4,3 млн грн

У Хмельницькому відкрили пам’ятник героям Небесної сотні за 4,3 млн грн
Відкриття пам'ятника у Хмельницькому
Фото: Незалежний громадський портал

Бронзовий пам’ятник вагою 1 тонна

У Хмельницькому на День Незалежності місцева влада з родинами загиблих відкрила пам’ятник героям Небесної сотні вартістю 4,3 млн грн.

Про це повідомляє місцеве видання «Незалежний громадський портал».

Бронзовий пам’ятник вагою 1 тонна зображений у вигляді голуба, який стоїть на відрубаній голові ворона, що символізує перемогу добра над злом. На його крило нанесено голови людей, котрі загинули під час Революції гідності.

На зворотній стороні скульптури викарбовано напис: «Україна – понад усе!».

Авторами роботи є відомі художники та скульптори з Хмельницького Роман Албул та покійний Микола Мазур. У жовтні 2014 року конкурсна комісія визначила їх переможцями серед інших десяти робіт, які були заявлені.

Пам’ятник Героям Небесної сотні встановлено на перехресті вулиць Соборна та Героїв Майдану, де раніше стояла скульптура радянському комуністичному діячеві Володимиру Затонському. У лютому 2014 року цей пам’ятник повалили активісти.

8_03

Як відомо, від Хмельницької області в число героїв Небесної сотні зараховано 10 осіб: Людмила Шеремет, Дмитро Пагор, Артем Мазур, Анатолій Корнєєв, Володимир Чаплінський, Віталій Васільцов, Олександр Клітинський, Микола Дзявульський, Сергій Бондарчук, Олександр Подригун.

Як повідомляв «Главком»,  у День незалежності України вандали облили білою фарбою нещодавно встановлений в Києві пам'ятник героям АТО у вигляді меча в карті Росії.

Ввечері того ж дня невідомі намагалися підірвати монумент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: