У ході зіткнень на Храмовій горі в Єрусалимі постраждали 113 людей

У ході зіткнень на Храмовій горі в Єрусалимі постраждали 113 людей
Храмова гора, вечір 27 липня

Поліцейські застосували шумові гранати, щоб стримати натиск багатотисячної юрби віруючих, яка рушила на Храмову гору

В Єрусалимі у результаті зіткнень між палестинцями і поліцією поранено 113 осіб.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Інцидент стався у районі Храмової гори. Поліцейські пройшли в центр натовпу віруючих і в той момент у них полетіло каміння та пластикові пляшки. У відповідь правоохоронці застосували шумові гранати.

«Поліцейські застосували шумові гранати, щоб стримати натиск багатотисячної юрби віруючих, яка рушила на Храмову гору - після демонтажу ізраїльською владою огорож, камер і металодетекторів. Кілька молодих людей забралися на дах мечеті Аль-Акса і зміцнили там палестинські прапори, які поліція пізніше конфіскувала», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в останні дні у відносинах між Ізраїлем і Йорданією виникла напруженість після того, як влада Ізраїлю посилила заходи безпеки навколо Храмової гори (Східний Єрусалим), де розташований мусульманський храм - мечеть Аль-Акса. Зазначимо, ця мечеть є третьою святинею ісламу після мечеті Аль-Харам в Мецці і мечеті Пророка в Медіні.

Конфлікт між палестинцями та ізраїльтянами навколо Храмової гори різко загострився 21 липня і призвів до численних жертв – протягом 24 годин загинули щонайменше шестеро людей, сотні людей були поранені.

Протести спалахнули у відповідь на відмову Ізраїлю прибрати металодетектори при вході на Храмову гору.

Лідер Палестини Махмуд Аббас заявив про припинення всіх офіційних контактів з Ізраїлем, поки не будуть скасовані надзвичайні заходи безпеки в Старому місті Єрусалиму.

У ніч проти 25 липня Ізраїль вирішив прибрати зі входів на єрусалимську Храмову гору металодетектори, які спровокували масові протести.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: