У Канаді розпочались «Ігри нескорених»: українці вперше беруть участь

У Канаді розпочались «Ігри нескорених»: українці вперше беруть участь

Офіційне урочисте відкриття змагань відбулось 23 вересня

У Канаді стартували міжнародні спортивні змаганнях «Ігри нескорених» (Invictus Games). Сьогодні, 24 вересня, відбудеться перший змагальний день, у якому, зокрема, Україна братиме участь перший раз.

Офіційне урочисте відкриття змагань, у якому взяли участь президент Перо Порошенко та прем’єр Канади Джастін Трюдо, відбулось 23 вересня.

«Це найкращий спосіб пошанування наших хоробрих чоловіків та жінок у формі. Їхній приклад хоробрості вселяє у нас впевненість у нашій остаточній перемозі. Я дуже гордий бути сьогодні тут для пошанування української команди, яка вперше братиме участь в «Іграх нескорених». Ці солдати представляють суть незламності духу української армії», — сказав Порошенко.

У змаганнях «Ігри нескорених» беруть участь військовослужбовці та ветерани із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків. Цьогорічні «Ігри Нескорених» пройдуть з 23 по 30 вересня 2017 року в Торонто (Канада) в рамках святкування 150-річчя заснування Канади. У змаганнях братимуть участь 17 національних команд з 550 учасниками.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в «Іграх нескорених», як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках АТО.

15 українських спортсменів змагатимуться у таких видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах та велоспорт на шосе.

Нагадаємо, принц Гаррі зустрівся з українськими військовими на тренуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: