У Канаді живуть близько 60 тисяч українців, що зберігають українське громадянство

У Канаді живуть близько 60 тисяч українців, що зберігають українське громадянство

Посольство працює над тим, щоб українські громадяни вільно і комфортно почувалися в Канаді в українському громадянстві

За оцінками Посольства України в Канаді, близько 60 тисяч українців, які проживають у Канаді, зберігають громадянство України. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України у Канаді Андрій Шевченко.

Він зазначив, що насправді важко визначити, скільки із загального числа українців, що зараз мешкають в Канаді, отримали канадське громадянство, а скільки лишилися з українським паспортом. «Це складна математика. Точну кількість громадян, які зберігають українське громадянство, але залишилися в Канаді, порахувати важко. Більше того, в Канаді механізм працює так: якщо ви отримали канадське громадянство, то зовсім не зобов'язані повідомляти про це інші країни», - сказав Шевченко.

«За нашими оцінками, у Канаді живуть близько 60 тисяч українських громадян, які зберігають українське громадянство. Проте ми припускаємо, що частина з них можуть при цьому мати і канадське громадянство», - зазначив він.

Шевченко додав, що інтерес Посольства України полягає в тому, як зробити так, щоб українські громадяни вільно і комфортно почувалися в Канаді в українському громадянстві. «Ми над цим працюємо», - сказав посол.

Він також повідомив, що українська діаспора в Канаді нараховує 1,3 млн людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: