У Каталонії активісти зайняли виборчі дільниці, де проходитиме референдум

У Каталонії активісти зайняли виборчі дільниці, де проходитиме референдум
Прапори Іспанії та Каталонії (справа)

Центральний уряд Іспанії надіслав до Каталонії додаткові сили поліції

Прихильники незалежності Каталонії пізно ввечері в п'ятницю, 29 вересня, зайняли десятки приміщень, в яких мають розміщуватися виборчі дільниці під час референдуму про незалежність регіону 1 жовтня.

Як повідомляє агентство AFP, каталонці зайняли, зокрема, десятки шкіл та провели у них усю ніч. Враховуючи те, що іспанські правоохоронці отримали наказ до неділі, 1 жовтня, звільнити від людей приміщення, у яких має відбуватися голосування не виключене протистояння між прихильниками незалежності Каталонії та поліцією.

Центральний уряд Іспанії надіслав до Каталонії додаткові сили поліції, щоб не допустити проведення референдуму, який Мадрид вважає незаконним. Утім, каталонський прем'єр Карлес Пучдемон у коментарі Reuters повідомив, що понад дві тисяч виборчих дільниць у Каталонії повністю готові до проведення плебісциту. Напередодні каталонські фермери та пожежники пообіцяли захищати виборчі дільниці, якщо поліція намагатиметься завадити голосуванню.

Аби не допустити проведення референдуму, поліція Іспанії вилучила мільйони бюлетенів, а прокуратура країни також розпорядилася закрити сайти, присвячені плебісциту.

Нагадаємо, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз підтримує позицію Конституційного суду Іспанії і також не визнає референдум про незалежність Каталонії, який має відбутись 1 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: