У Києві демонтують Арку дружби народів та пам'ятник Щорсу

У Києві демонтують Арку дружби народів та пам'ятник Щорсу
Арка дружби народів у Києві

В'ятрович назвав пам'ятники, які ще демонтують в столиці

У Києві налічується 10 пам'яток і 18 пам'ятних знаків, які підлягають демонтажу, згідно із законом про декомунізацію.

Про це розповів директор Українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає «Тиждень». 

«За підрахунками Інституту, за станом на 15 червня 2017 року Києві не демонтованими залишаються 10 пам'ятників і 18 пам'ятних знаків», - сказав В'ятрович.

Зокрема, скульптура автора романа «Як гартувалася сталь» Миколи Островського, радянського військового діяча Михайла Кирпоноса, кінна статуя Щорса і скульптурна композиція екіпаж бронепоїзда «Таращанець».

im-0985

Серед пам'ятних знаків демонтажу підлягають барельєф «Більшовикам 1918 року» в Печерському районі (завод «Арсенал»), барельєф Леніну на станції метро «Театральна», а також пам'ятну дошку міністру оборони СРСР Андрію Гречко.

Як повідомлялося, 25 квітня Арку дружби народів почали перетворювати під тимчасову арт-інсталяцію «Арка різноманіття». Для цього конструкцію планували обклеїти різнобарвною плівкою, за рахунок чого вона мала нагадувати веселку. Таке оформлення готували до початку «Євробачення» в столиці. Після пісенного конкурсу арці повернули колишній вигляд.

Також раніше В’ятрович спрогнозував долю пам’ятника Щорсу в Києві. Нагадаємо, у березні вандали відпиляли ногу коня у пам'ятника Щорсу в столиці.

69_mainПам'ятник Миколі Щорсу

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: