У Києві може з’явитися офіс ліги, яка бореться з антисемітизмом

У Києві може з’явитися офіс ліги, яка бореться з антисемітизмом

Харківський нардеп ініціює відкриття в Україні офісу Антидефамаційної ліги

Харківський нардеп, президент Українського єврейського комітету Олександр Фельдман ініціював відкриття офісу Антидефамаційної ліги в Києві. Про це він повідомив за результатами робочої поїздки до США.

За словами політика, можливість відкриття українського офісу обговорювалося під час зустрічі з представниками Антидефамаційної ліги в Нью-Йорку.

«Антидефамаційна ліга сьогодні працює в багатьох країнах світу. Основа її діяльності – моніторинги, в рамках яких фіксуються прояви ворожнечі та ненависті, відстежується активність праворадикальних груп, і просвітництво – проведення різних семінарів і тренінгів для правоохоронних органів, громадських активістів, учителів та університетських викладачів. На цих тренінгах пояснюють, що таке «мова ворожнечі», «інцидент на ґрунті ненависті», «злочин на ґрунті ненависті», в чому їх соціальна небезпека, як розслідувати такі злочини, яке місце в запобіганні таким злочинам і в роботі з жертвами може мати співпраця з недержавними організаціями», – розповідає народний депутат.

За його словами, тільки в США у відповідних тренінгах взяли участь понад 100 тисяч поліцейських.

«Антидефамаційна ліга готова працювати в Україні, готова здійснювати моніторингову діяльність. Активісти організації запропонували також організувати і провести відповідне навчання для українських поліцейських», - розповів Фельдман.

Нагадаємо, Антидефамаційну лігу засновано в 1913 році в США. Основна мета АДЛ – підтримка просвітницьких та освітніх програм, спрямованих на боротьбу з расовою нетерпимістю, боротьба з антисемітизмом як з політичним явищем, моніторинг випадків антисемітизму по всьому світу. Річний бюджет організації – $50 мільйонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: