У Києві поховали бійця АТО, якого закатували проросійські терористи

У Києві поховали бійця АТО, якого закатували проросійські терористи

На вулиці Інститутській, у центрі Києва, в понеділок відбулось прощання з бійцем 12-го ОМПБ Леонідом Проводенком із позивним Козак, загиблим 28 грудня.

Про це повідомляє 72-га Гвардійська ОМБР.

Старший сержант, командир відділення розвідзагону Проводенко загинув від ворожої кулі під час короткого бою біля Крутої Балки (Авдіївка).

«Наляканий пострілами противник відкрив шалену стрілянину і під її прикриттям викрав тіло бійця, щоб поглумитися над ним», – ідеться в повідомленні.

Фото і відео знущань над тілом загиблого воїна було викладено в мережу. Згодом Facebook на вимогу інтернет-спільноти не лише видалив публікацію, а й заблокував аккаунт «ополченки», яка опублікувала ці кадри.

Бойові товариші розповіли, ким був Козак.

Проводенку було 53 роки. До війни він жив у селищі Михайлівка, що в Луганській області. Чоловік працював громадянським інспектором з охорони природи.

Одружений, мав двох синів. Коли почалася окупація на Донбасі, вивіз сім'ю до Києва, а сам 6 серпня 2014 року пішов добровольцем на фронт.

Служив у 12-му батальйоні, а також наслідував козацькі звичаї. Мріяв звільнити рідне село і повернутися до батьківської хати, до улюбленої роботи.

Похорон Проводенка відбувся на Лук'янівському військовому кладовищі Києва.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Герої, яких у нас забрала війна у 2016-му. Згадаймо всіх поіменно»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: