У Києві посилять контртерористичний режим - Турчинов

У Києві посилять контртерористичний режим - Турчинов

Олександр Турчинов

Фото: УНІАН

За словами Турчинова, в останні місяці відбувається системна ескалація підривних заходів, «які реалізує РФ проти України у межах гібридної агресії»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що після загибелі співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони Максима Шаповала та масштабної кібератаки на українські установи ухвалено заходи щодо посилення контртерористичного режиму у Києві. Як поінформували у прес-службі РНБО, секретар відомства провів оперативну нараду з керівниками сектору безпеки і оборони щодо вироблення адекватних заходів протидії російським гібридним загрозам.

За словами Турчинова, в останні місяці відбувається системна ескалація підривних заходів, «які реалізує РФ проти України у межах гібридної агресії».

«Сьогодні внаслідок терористичного акту в Києві було вбито одного з найкращих українських воєнних розвідників Максима Шаповала, який брав активну участь у захисті Української держави від російської навали», - зазначив Турчинов.

Він сказав, що цей терористичний акт було здійснено за таким саме сценарієм, як і вбивство українського контррозвідника полковника Олександра Хараберюша у березні цього року. «Є всі підстави вважати, що ці вбивства сплановані та організовані за безпосередньої участі російських спецслужб», - підкреслив секретар РНБО.

Також Турчинов повідомив, що цей злочин розслідує Головна військова прокуратура. Читайте також Вбитий у Києві полковник ГУР працював над доказами агресії РФ: перемога в Гаазі досягнута завдяки його роботі

«Водночас, цей терористичний акт спрямований на залякування та дестабілізацію ситуації в державі», - зауважив секретар РНБО після закінчення оперативної наради.

«Не випадково теракт співпав у часі з масштабною кібератакою, яка має також російський слід», - додав він.

За результатами наради, враховуючи високий рівень терористичної загрози, ухвалено низку заходів щодо посилення контртерористичного та контррозвідувального режиму у Києві та в інших регіонах України.

«Звертаюся до громадян з проханням посилити пильність та з розумінням поставитися до вжитих у межах українського законодавства безпекових заходів», - наголосив Турчинов і запевнив, що злочинні дії ворога отримають гідну відповідь.

Детальніше читайте у матеріалі: «У мережі з'явилася інструкція, як видалити Petya-вірус»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: