У Києві пройшов Марш рівності

У Києві пройшов Марш рівності
Фото: «Главком» / Станіслав Груздєв

В ході взяли участь близько 2500 осіб

У Києві завершився Марш рівності. Хода тривала близько 30 хвилин. Учасники зібрались біля Будинку учителя і почали ходу близько 10:15. Вона завершилась на площі Льва Толстого близько 10:45.

Маршрут ходи був частково змінений. Це сталося через дії націоналістів, які біля парку імені Тараса Шевченка безперервно ходили по пішохідному переходу та утворили ланцюг.

«Учасники Маршу рівності змінили маршрут, аби уникнути сутичок із противниками заходу», - пояснили у поліції.

Вперше в Україні під час подібних заходів була застосована автомобільна платформа, на якій по маршруту проїхалися яскраво вдягнені люди.

Учасники полишають кінцеву точку ходи або на метро, або автобусами у супроводі поліції.

Безпосередньо під час Маршу рівності не сталося жодного інциденту. Проте перед його початком між противниками заходу і його учасниками сталася штовханина – через райдужний прапор, який був відібраний в одного з учасників Маршу. Прапор розтоптали і спалили. Із групою, що спалила прапор, поліція провела профілактичну бесіду.

Крім цього, перед ходою були затримані троє хлопців. У них були вилучені балаклави і газові балончики. Також поліція повідомила про виявлення у молодих людей біля станції метро «Університет» курячих яєць та зеленки.

Про те, як відбувалася хода, можна почитати у нашій онлайн-трансляції.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: