У Києві відбулася хода проти торгівлі людьми

У Києві відбулася хода проти торгівлі людьми
Всесвітня щорічна акція «Хода за свободу»
Фото: Укрінформ

За роки незалежності України понад 160 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми

У понеділок, 16 жовтня, у центрі Києва відбулася всесвітня щорічна акція «Хода за свободу», присвячена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми та посиленню обізнаності громадян щодо проблем торгівлі людьми.

Участь у ході взяли близько сотні активістів, одягнутих здебільшого у темний одяг, які тримали в руках чорні парасолі й мали жовті пов’язки із зазначенням імен осіб, потерпілих від торгівлі людьми, та надписами «Вільний».

Маршрут ходи пролягав від Лядської брами на Майдані Незалежності далі вулицею Хрещатик, бульваром Тараса Шевченка, вулицею Володимирською, Володимирським проїздом та вулицею Михайлівською знову до Лядських воріт.

Як зазначила представник громадської організації «А21», яка виступала організатором заходу, Алла Зоренко, така хода є щорічною і відбувається в різних країнах та містах з метою привернення уваги до проблеми торгівлі людей та сучасних форм рабства.

«Ми розказуємо людям про те, якими саме способами люди, на жаль, і в Україні можуть бути заманені до цього рабства, показуємо, яка статистика є актуальною для України. Таким чином ми хочемо привернути увагу пересічних українців до того, що кожна людина може стати жертвою шахраїв і потім потрапити до небезпеки, пов’язаною з торгівлею людьми. Наше завдання - привернути увагу, надати інформацію, як люди можуть захиститися», - розповіла вона.

Активістка навела статистику міжнародних організацій, згідно з якою за роки незалежності України понад 160 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми.

«Це — ті українці, які офіційно звернулися за допомогою. У реальності ця цифра може бути в декілька разів більшою», - уточнила Зоренко.

Водночас вона додала, що 90% потерпілих осіб постраждали саме від трудового рабства — здебільшого за кордоном, але, за її словами, є подібні випадки (10%), коли трудове рабство зафіксоване всередині України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: