У Києві викинули на смітник особистий архів Героя України Дмитра Гнатюка

У Києві викинули на смітник особистий архів Героя України Дмитра Гнатюка

Серед викинутих на смітник документів - тисячі листів, документи, афіші, фотографії

Вісім коробок з листами, фотографіями і афішами Дмитра Гнатюка виявилися на смітнику в центрі столиці.

Серед викинутих на смітник документів - тисячі листів, документи, афіші, фотографії.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Вахтанг Кіпіані,

«Тиждень тому зателефонував Василь Рябокляч і сказав, що його брат Володимир знайшов у центрі викинутий на смітник архів народного артиста України, Героя України Дмитра Гнатюка. І ось зараз оці 50 кілограмів спадщини, які заповнили 8 коробок, переді мною. Тисячі листів. Документи. Афіші. Тисячі фотографій. Те, що мало б бути в архівному фонді - пішло на смітник. Слава Богу, що є божевільні, кому не вшистко єдно. І що тепер з цим робити? Посилаю промінь вічної діареї нащадкам видатного артиста і державі, яка дозволяє розкидатися пам'яттю», - написав Кіпіані.

Нагадаємо, видатний буковинець, оперний співак, режисер, педагог Дмитро Гнатюк помер у квітні на 92-му році життя після тривалої хвороби. Його вдова Галина, за словами невістки Наталії, не змогла пережити важкої втрати, перенесла кілька інсультів і виявилася прикутою до ліжка.  20-го червня увечері на 89-му році життя жінка померла.

Дивіться також фоторепортаж «Главкома» «У Києві попрощались із легендарним українцем  - Героєм України Дмитром Гнатюком».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: