У Києві планують збудувати п’яту гілку метро

У Києві планують збудувати п’яту гілку метро
Міст метро у Києві

Четверта лінія метрополітену, що також планується як перспективна, протягнеться до Троєщини

У Києві планують побудувати п'яту лінію метро, яка пройде від площі Тараса Шевченка в Оболонському району до Дарницького залізничного вокзалу.

Про це повідомила начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури КО «Київгенплан» Тамара Аляб'єва, пише Дело.UA.

«Суть у тому, щоб метро пройшло по серединній зоні Києва від площі Шевченка до Дарницького залізничного вокзалу. Для міста - це необхідність, яка відповідає світовим стандартам забезпечення громадським транспортом», - розповіла Аляб'єва.

За її словами, п'ята лінія столичного метрополітену є у проекті київського Генплану, який вже пройшов державну експертизу і незабаром буде внесений для прийняття до Київради.

Також Аляб'єва розповіла про терміни будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро від Великої кільцевої дороги у Жулянах до вулиці Пухівській на Троєщині, де буде споруджено електродепо та нова міжміська автостанція Пухівська.

«Перша черга (це найближчі сім років) включає в себе ділянку від вулиці Глибочицької (з пересадкою на станцію Лук'янівська) до Подолу (з пересадкою на станцію Тараса Шевченка)», - повідомила представник «Київгенплана». 

Окрім того, Аляб'єва підтвердила, що добудова Сирецько-Печерської лінії метро в бік Виноградаря почнеться вже в кінці нинішнього року.

Перед цим начальник столичного метрополітену Віктор Брагінський заявив, що без інвесторів будівництво метро на Троєщину є неможливим, оскільки там потрібно побудувати три пересадочних вузли і закупити 225 вагонів.

Наразі в Києві працюють три гілки метрополітену.

Четверта лінія метрополітену, що планується як перспективна, дозволить вирішити транспортну проблему для близько 500 тис. мешканців лівобережних районів Києва (Деснянського та Дніпровського), зокрема, житлових масивів Воскресенський, Райдужний, Вигурівщина-Троєщина.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: