У Кишиневі маніфестанти протестували проти президента Додона

У Кишиневі маніфестанти протестували проти президента Додона
Фото: @DonnachaDCU

Протестувальники також виступили проти нової змішаної виборчої системи

Кілька тисяч маніфестантів після мітингу протесту в сквері парламенту Молдови прийшли в неділю до центрального офісу Партії соціалістів Республіки Молдова (ПСРМ), яку до обрання в листопаді 2016 року президентом очолював Ігор Додон.

Маніфестанти встали перед офісом ПСРМ і вигукували гасло «Відставка», «Євросоюз - не дай грошей мафії!».

Піднявшись на ганок будівлі ПСРМ, лідер опозиційної позапарламентської партії «Дія і солідарність» Майя Санду сказала в мегафон, що «Додон - президент Плахотнюка (Влад Плахотнюк, голова правлячої в Молдові Демократичної партії – ред.), а не наш президент». Вона закликала маніфестантів скандувати гасло «Геть - Додон!».

Кілька тисяч протестувальників викрикували гасло: «Якщо ви небайдужі, не сидіть вдома», «Молдавани - єднайтеся!», «Ми не здамося!». Через 15 хвилин колона маніфестантів рушила до будівлі генеральної прокуратури Молдови, скандуючи гасло «Ми - народ!», «Геть змішану виборчу систему!», «Геть Плаходон» (похідне від двох прізвищ - Плахотнюк і Додон).

Недільний мітинг в сквері парламенту був присвячений протесту проти переходу до змішаної виборчої системи. Парламент Молдови в останній день роботи, 21 липня, всупереч рекомендаціям Венеціанської Комісії, прийняв закон про перехід до змішаної виборчої системи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: