У Кличка кажуть, що в Києві вистачить грошей на підготовку до «Євробачення»

У Кличка кажуть, що в Києві вистачить грошей на підготовку до «Євробачення»
Фото з відкритих джерел

Загалом на «Євробачення» країна повинна інвестувати 15 мільйонів євро, понад 1 млрд гривень надасть Київ - Странніков

У Києва вистачить коштів для підготовки пісенного конкурсу «Євробачення» на найвищому рівні.

Про це в ефірі «Громадського радіо» повідомив голова фракції «Солідарність» Київради Андрій Странніков.

«Бюджет міста Києва показує дуже гарну динаміку, особливо у цьому році. Було понад 2 мільярди перевиконання за підсумками півріччя. Тому нам достатньо легко такі речі передбачити. Ми розуміємо, що це не лише імідж міста та витрати, а також перспектива майбутнього надходження коштів, після того як Київ відвідає понад 20 тисяч туристів», – сказав він.

Він додав, що загалом на конкурс країна повинна інвестувати 15 мільйонів євро. Київ готовий виділити 200 мільйонів гривень та ще близько 1 мільярда на інфраструктуру. 

Але столиця поверне частину коштів від туристів, які приїдуть. Їх очікують близько 20 тисяч іноземних і 5-7 тисяч внутрішніх.

«Якщо кожен з них витратить в середньому 100 євро, то це теж буде надходження до бюджету через сплату податків. Безумовно, не стоїть завдання повернути собі ці кошти. Але все таки певна сума зайде до Києва. Якщо, повторюся, ми очікуємо на 20 тисяч туристів, то це може бути і 20 мільйонів євро. Потім із цих коштів будуть сплачені податки. І це непоганий внесок у розвиток бізнесу», - пояснив Странніков.

Держава, за його словами, отримає серйозний іміджевий поштовх.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: