У Кличка засекретили зміст усіх угод та контрактів київської влади

У Кличка засекретили зміст усіх угод та контрактів київської влади
Київська міська держадміністрація

До переліку відомостей, які слід вважати службовою інформацією, внесено відомості, які розкривають зміст угод, договорів, контрактів, однією зі сторін яких є КМДА

Київська міська держадміністрація затвердила перелік відомостей, які мають гриф «для службового користування». Цю інформацію не зможуть отримати ні депутати, ні журналісти, ні громадські працівники. Виявилося, що поміж пунктів щодо забезпечення національної безпеки і оборони знайшлося місце для обмеження доступу до всіх договорів КМДА, які за угодою сторін визнані службовими.

Про це виданню KV стало відомо з розпорядження КМДА №988от 19.08.2017 «Про затвердження переліку відомостей, які становлять службову інформацію».

Цим розпорядженням голова КМДА Віталій Кличко затвердив перелік відомостей, які слід вважати службовою інформацією. Більшу частину з них складають дані, що стосуються цивільної оборони, Збройних сил, дій влади в «особливий період», карти стратегічних об'єктів, схеми комунікацій і інша інформація, що стосується національної безпеки та громадського порядку.

Але в переліку відомостей виявився також і пункт №27, який не має стосунку ні до АТО, ні до цивільної оборони, ні до національної безпеки. До службової інформації (не для громадськості) в КМДА віднесли «Відомості, які розкривають зміст угод, договорів, контрактів, однією зі сторін яких є КМДА, які за угодою сторін вважаються службовими».

Згідно зі ст. 6 Закону «Про доступ до публічної інформації», службова інформація має обмежений доступ, і ні журналісти, ні депутати, ні громадські організації не можуть її отримати за відповідним запитом. Таким чином, за згодою сторін всі договори, угоди, меморандуми, контракти КМДА може приховати від громадськості.

Розпорядження прямо суперечить п.5 статті 6 Закону «Про доступ до публічної інформації». Цей пункт чітко встановлює, що не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умов отримання цих коштів чи майна, імен фізичних осіб та найменування юросіб, які отримали ці кошти або майно, зазначає KV.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: