У Конгрес США внесли питання про імпічмент Трампа

У Конгрес США внесли питання про імпічмент Трампа
Президент США Дональд Трамп

Конгресмени внесли акт «з метою захисту США від зловживання повноваженнями, перешкоджання правосуддю, а також від імпульсивної і неосвіченої некомпетентності» Трампа

Конгресмени від демократів Бред Шерман і Ел Гріг внесли в палату представників Конгресу США на розгляд питання про імпічмент президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє Los Angeles Times.

У своїй заяві Шерман згадав недавнє повідомлення Дональда Трампа і його молодшого сина про наявність електронної переписки, яка підтверджує, що росіяни пропонував йому компромат на Клінтон

«Ми починаємо вживати зусилля з метою підштовхнути юридичний комітет палати представників провести слухання з питання про перешкоджання правосуддя і російському втручання в наші вибори», - йдеться у заяві.

«Недавні викриття Дональда Трампа-молодшого свідчать про те, що виборчий штаб Трампа був готовий прийняти допомогу з боку Росії», - додав він.

Крім того, на думку конгресмена, розмова Трампа з колишнім директором ФБР Джеймсом Комі і подальше звільнення останнього свідчать про «перешкоджання правосуддю».

«Я вношу акт про імпічмент для того, щоб почати довгий процес з метою захисту нашої країни від зловживання повноваженнями, перешкоджання правосуддю, а також від імпульсивної і неосвіченої некомпетентності», - заявив конгресмен.

Зазначимо, що це перший випадок, коли конгресмен запропонував статтю про імпічмент проти Трампа. Водночас, більшість голосів в палаті представників на даний час контролюється республіканцями.

Нагадаємо, син президента США оприлюднив електронну переписку, з якої випливає, що росіяни пропонували йому компрометуючу інформацію про Гілларі Клінтон.

«Главком» також повідомляв, що президент США Дональд Трамп схвально відгукнувся про вчинок свого сина Дональда Трампа-молодшого, який опублікував листування щодо зв’язків з Росією.

Раніше Дональд Трамп-молодший після скандалу через його зустріч з російським юристом заявив, що готовий надати наявну в нього інформацію сенаторам Конгресу США.

Син президента США заявив, що не сказав батькові про свою зустріч з російським юристом Наталією Весельницькою, яка обіцяла допомогти з виборчою кампанією.

Газета The New York Times повідомляла, що Дональд Трамп-молодший погодився зустрітися з російським адвокатом Наталею Весельницькою, бо вона обіцяла передати компромат на Гілларі Клінтон.

Читайте також статтю: «Трамп і імпічмент: хто кого?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: