У Конгресі США схвалили оборонний бюджет на 696 млрд доларів

У Конгресі США схвалили оборонний бюджет на 696 млрд доларів
Законопроекту доведеться подолати ряд перешкод, перш, ніж стати законом

Оборонний бюджет США буде збільшено з 619 млрд до 696 млрд доларів

Палата представників Конгресу США в п'ятницю схвалила свій варіант військового бюджету на 2018 року. У законопроект не увійшли поправки, які стосуються прийому на службу трансгендерів і ставлення до проблем зміни клімату. У той же час, в ньому містяться положення, які підтримують ініціативи президента США Дональда Трампа щодо зміцнення збройних сил США.

За затвердження «Акту про національну оборону» США проголосувало 344 законодавця, при 81 голосі проти. Цього достатньо для того, аби збільшити бюджет Міністерства оборони США до 696 млрд доларів.

Однак законопроекту доведеться подолати ряд перешкод, перш, ніж стати законом. В першу чергу це пов'язано з обмеженням, яке встановлено законом про федеральний бюджет, згідно з яким військові витрати не можуть перевищувати 619 млрд.

Президент Дональд Трамп хоче збільшити оборонний бюджет за рахунок скорочення інших витрат. Республіканська партія зараз контролює обидві палати Конгресу, але для здійснення планів глави Білого дому їм знадобиться заручитися підтримкою демократів в Сенаті, які виступають проти такого перегляду бюджету.

«Акт про національну оборону» передбачає збільшення витрат на протиракетну оборону на 25% і збільшення заробітної плати військовослужбовців на 2,4%.

Сенат проголосує за своєю версією «Акту про національну оборону» в другій половині року. Обидва варіанти необхідно узгодити, аби законопроект може бути відправлений в Білий дім на підпис президенту.

В ході обговорення поправок до «Акту про національну оборону» на цьому тижні, Палата представників відкинула пропозицію республіканців, які збиралися скасувати діючу сьогодні практику, роздільну військовослужбовцям безкоштовно проводити операції зі зміни статі і отримувати відповідну терапію. Крім того, були відкинуті пропозиції республіканців заборонити Пентагону реалізовувати програми «зеленої енергетики» і вести боротьбу з глобальною зміною клімату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: