У Корчак проведуть повну перевірку е-декларацій 220 чиновників

У Корчак проведуть повну перевірку е-декларацій 220 чиновників

За результатами розгляду інформації в зверненнях прийняті рішення про відмову у проведенні повної перевірки щодо 156 суб’єктів декларування

Національне агентство з питань запобігання корупції станом на серпень поточного року прийняло рішення про проведення повної перевірки декларацій 220 чиновників за 2015 та 2016 роки.

Як повідомляється на сайті антикорупційного відомства, НАЗК станом на серпень поточного року розглянуло інформацію з 376 звернень від фізичних чи юридичних осіб із засобів масової інформації та інших джерел.

«На підставі цієї інформації НАЗК прийняло рішення про проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щодо 220-ти суб’єктів декларування та поданих ними 265 декларацій за 2015, 2016 роки», - йдеться у повідомленні.

У НАЗК зауважили, що за результатами розгляду інформації в зверненнях прийняті рішення про відмову у проведенні повної перевірки щодо 156 суб’єктів декларування. Також зазначається, що рішеннями НАЗК про результати повної перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема встановлюється достовірність чи недостовірність зазначених у е-деклараціях відомостей.

«У першому випадку рішення надсилаються декларанту для ознайомлення. У разі виявлення недостовірних відомостей, НАЗК повідомляє про це декларанта та керівника органа, де працює декларант.

Також, якщо дії не передбачають адміністративної або кримінальної відповідальності, НАЗК вносить припис, або направляє матеріали справи до спеціальних уповноважених органів у сфері протидії корупції: НАБУ, ГПУ, МВС. За своїм окремим рішенням НАЗК складає та направляє до суду протоколи про адміністративні правопорушення», - пояснили у відомстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: