У Кремлі істерика. Ідею України і Румунії про присутність cил НАТО у Чорному морі назвали провокацією

У Кремлі істерика. Ідею України і Румунії про присутність cил НАТО у Чорному морі назвали провокацією

Лавров заявив, що Україна своїми ідеями «викликає втому у партнерів»

Росія вважає провокаційною ідею про створення постійно діючого «угруповання НАТО» в Чорному морі.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«В української сторони ініціатив багато, вони вже починають викликати якусь втому у наших партнерів», - сказав він, коментуючи заяву України про необхідність присутності НАТО в Чорному морі.

«Переконані, що в Чорному морі всі рішення повинні приймати прибережні країни, особливо в тому, що стосується забезпечення безпеки, - підкреслив Лавров. - Тому ідею України, а також ідею румунських сусідів про те, щоб створювати тут постійно діюче угруповання НАТО, розглядаємо як провокаційну. Сподіваюся, що зараз ситуація заспокоїться, наші румунські партнери теж зроблять для себе правильний висновок», - додав глава МЗС РФ.

Лавров звернув увагу на спроби «повзучого порушення термінів перебування» в Чорному морі з боку ВМФ США. «Але кожен раз ми жорстко вимагаємо, щоб наші американські колеги не займалися, як вони це люблять, розмиванням чітких і недвозначних норм міжнародного права», - підкреслив глава МЗС РФ.

Раніше в ВМС США не виключили можливості збільшення терміну патрулювання американських кораблів в Чорному морі до чотирьох місяців. 

Читайте також матеріал Главкому: Безпека перехідного періоду. Як протидіяти агресії з обмеженими ресурсами

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: