У Кремлі натякають, що для них прийнятна лише путінська «миротворча» ідея

У Кремлі натякають, що для них прийнятна лише путінська «миротворча» ідея

Пєсков закликав «не розмивати суті російського пропозиції» щодо миротворців на Донбасі

Ситуація навколо ідеї про направлення миротворчої місії на Донбас залежатиме від конструктивності позиції Києва і Вашингтона. Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Звичайно, зараз все залежатиме від того, наскільки конструктивну позицію займуть і Київ, і Сполучені Штати Америки», - сказав він, коментуючи перспективи розгляду в ООН пропозиції про розміщення миротворців на Донбасі.

При цьому представник Кремля закликав «не розмивати суті російського пропозиції», де йдеться про місію ООН, яка повинна забезпечити безпеку працюючих в зоні конфлікту співробітників ОБСЄ.

Пєсков заявив, що Москва послідовно проводить лінію на всебічне сприяння пошукам врегулювання конфлікту на сході України, в зв'язку з чим Росія є однією з країн-гарантів мінських домовленостей. Ці угоди, продовжив представник Кремля, «не виконуються через неготовність, небажання Києва виконувати ті однозначні пункти, які написані в підписаних усіма відповідними сторонами документах», передає ТАСС.

Раніше повідомлялося, що Генеральна асамблея ООН включила в порядок денний питання миротворчої місії на Донбасі.

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. 

Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення.

Після цього у німецькому уряді сподіваються, що Путін доведе серйозність своїх намірів після заяви про згоду на введення миротворців ООН на Донбас і буде готовий до компромісів.

Після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель Путін заявив про готовність врахувати в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їх право охороняти місію ОБСЄ не тільки на лінії зіткнення, але і в інших місцях.

Згодом Росія подала в ООН свій проект про миротворців на Донбасі.

У відповідь постпред України при ООН Єльченко заявив, що в поданому Росією проекті резолюції немає ніякої миротворчості.

Заступник голови Верховної Ради, представник в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко заявила, що Путін намагається спотворити ініціативу президента України Петра Порошенка щодо розміщення миротворців ООН на всій території тимчасово окупованого Росією Донбасу для спостереження за роззброєнням незаконних збройних формувань та бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: