У Кремлі назвали затримання Сущенка «звичайною роботою спецслужб»

У Кремлі назвали затримання Сущенка «звичайною роботою спецслужб»
Романа Сущенка російські спецслужби звинувачують у шпигунстві на користь України

Затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка прес-секретар Путіна назвав «звичайною роботою спецслужб»

Ситуацію із затриманням за підозрою у шпигунстві українця Романа Сущенка у Кремлі назвали звичайною роботою спецслужб. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

«Відбувається звичайна робота спеціальних служб. Якщо я правильно розумію, ця людина, яка називає себе журналістом, не мала акредитації, яку повинен мати закордонний журналіст, – акредитації міністерства закордонних справ. Я не можу поки що сказати, чи отримував президент інформацію з цього приводу. Це звичайна робота спеціальних служб, це не питання порядку денного Кремля, тому краще звертатися безпосередньо до цих служб, щоб отримати якусь оцінку того, що сталося», – сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи знає президент про ситуацію з підозрюваним у шпигунстві українцем і якою буде реакція на його затримання.

Нагадаємо, ФСБ РФ назвала українського журналіста Романа Сущенка співробітником головного управління розвідки Міноборони України і звинуватила його у зборі секретних відомостей про діяльність збройних сил і національної гвардії Росії.

Нагадаємо, у неділю громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у «шпигунстві» і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: