У Кремлі заявили, що у Берліні не обговорювалося розміщення поліцейської місії ОБСЄ

У Кремлі заявили, що у Берліні не обговорювалося розміщення поліцейської місії ОБСЄ
Дмитро Пєсков

За словами Пєскова, розмови, як і де розмістити місію, не велися і не могли вестися

У Кремлі заявили, що лідери країн «Нормандської четвірки» в Берліні не обговорювали розміщення збройної місії ОБСЄ на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, президент РФ Володимир Путін лише дав «потенційну згоду». Про це сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН.

«Що стосується певної силової поліцейської місії ОБСЄ, збройної, – я хочу наголосити, йшлося виключно про табельну зброю, – то на евентуальну ідею такої місії дійсно президент Путін відреагував потенційною згодою», – сказав Пєсков.

«Але справа в тому, що це саме евентуальні розмови. Поки що немає місії і немає розуміння ОБСЄ, як цю місію можна сформувати, де її розміщувати і так далі. Про це розмови не велися і не могли вестися, оскільки це дуже предметна розмова, яка залежить від багатьох обставин», – заявив він.

Пєсков зазначив, що «загалом на потенційну ідею такої місії у разі необхідності всі погодилися, але це поки що не має конкретного наповнення».

Відповідаючи на уточнювальне запитання УНІАН, чи погодиться Москва на розміщення збройної місії ОБСЄ на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, Пєсков сказав: «Поки що ніхто не говорить про те, де така місія могла б розміщуватися, її поки що не існує».

Нагадаємо, 19 жовтня відбулася зустріч глав держав у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в Берліні (Німеччина).

Переговори вели президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що Росія підтримала розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: