У Латвії розмістився батальйон НАТО для стримування Росії

У Латвії розмістився батальйон НАТО для стримування Росії

Окрім Латвії, батальйони військ НАТО дислокуються також у прикордонній із Росією Литві, Польщі та Естонії

На базі «Адазі» поблизу Риги до виконання обов’язків зі стримування Росії заступив очолюваний Канадою багатонаціональний батальйон НАТО.

На урочистій церемонії в Латвії Канаду представляв міністр оборони Харджит Саджан і начальник штабу оборони Джонатан Венс. Присутніми були також генсек НАТО Єнс Столтенберг та президент Латвії Раймондс Вейоніс.

«Сьогодні для НАТО, Латвії та бойової групи - важливий день. Ми надсилаємо чіткий сигнал, що Канада впевнено підтримує своїх союзників і робить необхідне для збереження миру в країнах Балтії», - сказав командувач латвійської бойової групи підполковник Вейд Ратланд,

Загалом у цій бойовій групі більш як 1000 осіб особового складу - з Албанії, Італії, Польщі, Словенії, Іспанії та Канади, які прибули до Латвії разом із технікою.

Окрім Латвії, батальйони військ НАТО дислокуються також у прикордонній із Росією Литві, Польщі та Естонії.

Як повідомляв Укрінформ, під час саміту НАТО у 2016-го Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який перебуватиме у країнах Балтії з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які вже розгорнули свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: