У Лаврова «не проглядається консенсус» щодо «дорожньої карти» по Донбасу

У Лаврова «не проглядається консенсус» щодо «дорожньої карти» по Донбасу
Сергій Лавров

Зустріч у «номандському форматі», як зазначили у МЗС Росії, може бути обумовлена наявністю «дорожної карти»

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що наявність «дорожої карти» стане приводом для проведення зустріч і у «нормандському форматі»

Проведення зустрічі міністрів «нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) поки не проглядається. Про це у вівторок повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров, пише ТАСС.

«Зовнішньополітичні помічники (лідерів «нормандської четвірки» - ред.) перебувають у постійному контакті ... - сказав він. - Проведення зустрічі міністрів «нормандської четвірки» обумовлено наявністю «дорожньої карти», яку можна схвалити».

«Поки такий консенсус не проглядається», - додав він.

Нагадаємо, представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи, координатор виборчих та парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявляла, що представники РФ у Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі намагаються схилити політичну підгрупу до затвердження так званої «формули Штайнмаєра», що є неприйнятим для України.

«Щодо дискусії в Мінську, то вона вдруге поспіль отримує цікаве русло. РФ намагається схилити нашу підгрупу до того, щоб саме ми затвердили т.зв. формулу Штайнмаєра, а Тристороння контактна група її «парафію вала». Звісно, українська сторона не може на це піти, так як глави держав Норманської четвірки дали доручення 4-м міністрам закордонних справ розробити Дорожню карту до кінця листопада, частиною якої будуть як безпекові позиції, так і політичний блок», - написала Айвазовська у Facebook.

Нагадаємо, вчора Порошенко і Меркель домовились про зустріч голів МЗС «Нормандської четвірки»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: