У Лисичанську спецслужби РФ готували серію терактів

У Лисичанську спецслужби РФ готували серію терактів

Pлочинні дії двох мешканців Привілля координував колишній бойовик, агент спецслужб РФ, який наразі перебуває в Росії

У Лисичанську на Луганщині Служба безпеки України за процесуальним керівництвом прокуратури попередила серію зухвалих терористичних актів, які готувала група прибічників проросійського сепаратизму за завданням агента спецслужб РФ. Про це повідомляє прес-центр СБУ.
«Двоє мешканців Привілля планували вчинити в Лисичанську терористичні атаки на декількох об’єктах, зокрема, підірвати пам’ятний знак українським військовим, які загинули при визволенні міста в 2014 році, а також приміщення місцевого військового комісаріату. Крім того, вони планували теракти проти місцевих проукраїнських активістів», - йдеться у повідомленні.
За даними СБУ, злочинні дії координував колишній бойовик, агент спецслужб РФ, який наразі перебуває в Росії та, за інформацією СБУ, вже виступав організатором терактів на території Луганської області.
«Терористи ретельно готували злочин та підбирали об’єкти посягань. Вони визначили місця закладення вибухових пристроїв, підшукали вибухівку та вогнепальну зброю, провели попередню розвідку режиму роботи та охорони об’єктів. Теракти планували приурочити до святкування в Лисичанську Дня міста. Вибухи мали, на їхню думку, спричинити значний суспільний резонанс», - інформує СБУ.
3 вересня оперативники спецслужби затримали терористів під час закладення вибухового пристрою під пам’ятний знак українським воїнам. Поряд з цим об’єктом знаходиться блокпост та проходить автомобільний шлях з інтенсивним рухом пасажирського й вантажного транспорту.


Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Затриманим повідомлено про підозру. Тривають слідчі дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: