У Литві можуть припинити мовлення двох російських телеканалів

У Литві можуть припинити мовлення двох російських телеканалів

Литовська комісія з радіо і телебачення звинуватила два російських телеканали у розпалюванні війни та ненависті

Литовська комісія з радіо і телебачення встановила, що висловлювання російського депутата Володимира Жириновського розпалювали ненависть в програмі «Вечір із Володимиром Соловйовим» на каналі «РТР Планета» і в програмі «Право знати» на каналі «ТВЦ».

Про це повідомляє видання Delfi з посиланням на голову комісії Едмундаса Вайтекунаса.

Так, під час програми на каналі «РТР Планета» Жириновський, сказав: «Потрібно висунути ультиматум прибалтійським державам, щоб вони відвели всі війська НАТО на 300 кілометрів від кордонів Росії, а не відведете – ми приймемо певні заходи». На запитання ведучого, які саме заходи він пропонує, Жириновський відповів: «А вони потім побачать. Вранці, вночі прилетять якісь літаки».

Вайтекунас попередив, що цього разу щодо телеканалів можуть бути застосовані більш суворі санкції, ніж раніше.

«Усьому є межа. Якщо ці три місяці ніяк не вплинули, і порушення повторюються, то, на мій погляд, санкції повинні бути суворішим», – сказав він.

«Можливою санкцією для них було б від року до півтора років», – зазначив Вайтекунас.

Литва почала обмежувати трансляції російських каналів із 2014 року, відколи Росія анексувала Крим і стала почала підтримувати терористів на Донбасі. Зокрема, у квітні 2017 року комісія ухвалила рішення про припинення мовлення російського телеканалу «ТВ Центр» на один місяць. Рішення було ухвалено через випуск програми «У центрі подій з Ганною Прохоровою» від 27 січня, яка вийшла попри заборону поширювати дезінформацію і розпалювати ворожнечу. У програмі стверджувалось, що Литва вийшла зі складу СРСР з порушенням міжнародного права.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: