У Лондоні пройшли багатотисячні протести після масштабної пожежі у багатоповерхівці

У Лондоні пройшли багатотисячні протести після масштабної пожежі у багатоповерхівці
Демонстранти захопили будівлю адміністрації району Кенсінгтон і Челсі

Мітингарі вдерлися до адмінбудівлі в Лондоні, вигукуючи: «Ми прагнемо справедливості» та «Вбивці!», звертаючись до представників влади

Після пожежі в багатоповерховому будинку Grenfell Tower у Лондоні пройшли багатотисячні протести проти політики влади. Сотні розлючених демонстрантів у другій половині дня в п'ятницю, 16 червня, зібралися перед будівлю адміністрації лондонського району Кенсінгтон та Челсі.

Мітингарі, які покладають на владу відповідальність за загибель десятків людей унаслідок пожежі, вдерлися до адмінбудівлі, вигукуючи: «Ми прагнемо справедливості» та «Вбивці!», повідомляє інформагенція AFP. 

Під час штурму виникли сутички між  демонстрантами та охоронцями. Згодом учасники акції залишили будівлю.

Ще одна акція відбулася в урядовому кварталі Вестмінстер. Кілька тисяч демонстрантів пройшлися маршем до вулиці Дуанінг-стріт, де розташована резиденція прем'єр-міністра країни, вимагаючи, зокрема, відставки голови уряду Терези Мей.  

Демонстранти хочуть домогтися повного розслідування причин трагедії. На їхнє переконання, таке високе число загиблих - не останньою чергою наслідок непродуманої економії під час проведеного кілька років тому капітального ремонту споруди. Тоді на модернізацію будівлі, призначеної під соціальне житло, за даними ЗМІ, витратили в перерахунку близько 10 мільйонів євро.

Нагадаємо, в п’ятницю прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей анонсувала виділення 5 мільйонів фунтів стерлінгів для мешканців згорілого будинку в Лондоні.

Як відомо, в ніч проти середи, 14 червня, на заході Лондона пожежа охопила 27-поверховий житловий будинок.

Повідомляється про понад 50 постраждалих. За останніми даними, загинули 30 осіб, із них наразі ідентифіковано шістьох.

Наразі невідоме місцезнаходження цілих сімей. За останніми данними, зникли безвісти щонайменше 65 людей. У четвер ввечері рятувальники тимчасово припиняли пошуки постраждалих.

В мережі оприлюднено перше відео зі згорілої лондонської багатоповерхівки.

За словами очевидців, будівля практично вигоріла зсередини.

Під час реконструкції споруди її зовнішні стіни були облицьовані спеціальним теплоізоляційним матеріалом, передають місцеві ЗМІ. За даними журналістів, для покриття фасаду використали дешевші теплоізоляційні панелі, які не були вогнетривкими, хоч і коштували на два фунти стерлінгів за штуку менше, ніж вогнетривкі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: