У львівську синагогу кинули «коктейль Молотова»

У львівську синагогу кинули «коктейль Молотова»

У міськраді Львова заявили, що засуджують акти вандалізму щодо євреїв

У Львові невідомі кинули в одну із синагог пляшку із займистою сумішшю, а стіни ще однієї спаплюжили образливими написами.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Інформація про акти вандалізму надійшла від директора Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар’є» Аделі Діанової.

«На вул. Міхновських у синагогу кинули «коктейль Молотова». Але у вікно він не влучив - він вдарився в стіну між вікнами, унаслідок чого впав у двір, де і згорів. А на вул. Шолом-Алейхема, 12, де є колишній будинок єврейської громади, написали образливі написи – «Геть єврейську владу» і «Жиди, пам'ятайте 1 липня», натякаючи на погроми, що відбувалися у Львові з 30 червня по 2 липня 1941 року, коли загинули 7000 євреїв», - розповіла Діанова.

У міськраді заявили, що засуджують акти вандалізму щодо євреїв

«Ми суворо засуджуємо акти вандалізму, які відбулись у Львові. Винні мають бути притягнуті до відповідальності. Звертаємось до правоохоронних органів, аби максимально оперативно розслідувати ці дії. Львів завжди був, є і буде містом толерантним», - заявив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: