Сміттєвий колапс: на операцію «Садовий - недолугий мер» вже витрачено 25 млн грн (документ)

Сміттєвий колапс: на операцію «Садовий - недолугий мер» вже витрачено 25 млн грн (документ)
Львівське сміття

В ОДА заявили, що наразі триває звірка всіх витрачених коштів на вивіз сміття

Львівська облдержадміністрація використала 24 млн 969 тис. грн на вивезення твердих побутових відходів, які накопичились на сміттєвих майданчиках у Львові.

Про це «Главкому» повідомила заступниця голови ОДА Ірина Гримак у відповіді на запит.

Вона зазначила, що загалом було вивезено 36 тис. 237 т сміття протягом липня-серпня цього року.

«На сьогодні проводяться остаточні розрахунки та додаткова перевірка стосовно першочерговості заходів необхідних для запобігання виникненню надзвичайної ситуації, зумовленої відсутністю об лаштованих місць для безперебійного та безпечного захоронення твердих побутових відходів, що утворюються у Львові», - сказано у відповіді чиновниці.

Гримак додала, що 13 липня депутати Львівської обласної ради затвердили Програму заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові на 2017-2019 роки. Відповідно до неї, департамент розвитку та експлуатації ЖКГ розробив порядок використання коштів для компенсації додаткових витрат перевізникам на вивезення сміття.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Нагадаємо, що 29 червня цього року Львівська міська рада передала повноваження з вивезення сміття Львівській обласній державній адміністрації. Це сталося після тривалого конфлікту міської влади на чолі з Андрієм Садовим і центральним урядом. Міський очільник звинувачував Банкову та уряд у тому, що вони всіляко перешкоджають вирішенню сміттєвої проблеми у місті, у свою чергу Київ багаторазово заявляв, що зробив усе можливо для порятунку Львова, але недолугий мер не здатен справитись із викликами. Соратники Садового навіть оголошували голодування у зв'язку з проблемою.

Як повідомлялося, 21 червня під час наради у Львові за участю керівництва профільних міністерств та відомств та міських голів Львівської області було напрацьовано план дій з вивезення сміття зі Львова, згідно з яким потрібно було до 5 липня забезпечити виконання заходів з вивезення твердих побутових відходів з м. Львів.

Читайте також матеріали:

Олег Березюк: президент і прем’єр побачили cвіжі рейтинги, і сміттєва проблема знову загострилась

Очільник Львівщини Олег Синютка: Терпець в людей уривається - вони виносять сміття на дороги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: