У Маріуполі відкрили меморіал загиблим прикордонникам

У Маріуполі відкрили меморіал загиблим прикордонникам
Меморіал прикордонникам

У червні 2014 року в ході протистояння з бойовиками загинули п'ять українських прикордонників

У Маріуполі до Дня визволення міста від бойовиків пройшла церемонія відкриття пам'ятника українських прикордонників, убитих 14 червня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

В той день в районі заводу «Азовсталь» в Маріуполі була обстріляна із засідки колона автомобілів Державної прикордонної служби. Спочатку трьома пострілами з гранатомета зупинили транспорт. Обстріл вівся з автоматів і гранатометів, далі підключилися снайпери. Прикордонники почали відстрілюватися. Незабаром на допомогу бійцям надійшла група з Донецького прикордонного загону, а через кілька хвилин і бійці Нацгвардії.

В ході протистояння загинули п'ять прикордонників - майори Микола Зайцев і Віталій Винниченко, прапорщик Володимир Гречаний, старшина Сергій Єпіфанов і співробітник ДПС Олександр Островський. Ще сім прикордонників в тому бою отримали поранення.

Пам'ятник був встановлений на пост-мосту, місці, де загинули прикордонники. Поруч з меморіалом встановлено прикордонний стовп - символ української землі, за яку прикордонники віддали життя. На заходи з відкриття пам'ятника і пам'яті загиблих воїнів прибули керівництво МВС, Держприкордонслужби, міста і штабу АТО, волонтери та гості міста.

Нагадаємо, в суботу Маріуполь відзначає третю річницю визволення міста від загарбників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: