У Медведчука вимагають провести розслідування нападу на офіс його організації

У Медведчука вимагають провести розслідування нападу на офіс його організації
Напад на офіс Медведчука

Напад на офіс «Українського вибору» - хуліганство?

Рух «Український вибір - Право народу» звернувся до правоохоронних органів з вимогою провести розслідування нападу на офіс Руху. Про це повідомляє виконком організації.

«Одним з організаторів і підбурювачів нападу на офіс Руху є командир батальйону ОУН М. Коханівський, який брав безпосередню участь у погромі. Серед нападників також перебував народний депутат І. Мосійчук. Про підготовку розгрому офісу заявляв А. Скоропадський, прес-секретар «Правого сектора», тим самим підтвердивши участь його активістів в нападі на офіс Руху «Український вибір - Право народу», - йдеться в заяві.

У Медведчука дії членів націонал-радикальних організацій - «Білий молот», «Добровольчий рух ОУН», «Правий сектор», «Третя сотня майдану» - назвали такими, які містять всі кваліфікуючі ознаки злочину, передбаченого частиною другої статті 258 КК України ( «Терористичний акт»).

«Протиправні дії радикалів - підпал приміщення, в якому перебувало понад 10 співробітників Руху, - несли пряму загрозу масової загибелі людей», - стверджують у організації Медведчука.

Також там заявили, що цей вчинок підпадає під дію частини першої статті 294 Кримінального кодексу України ( «Масові безлади») - мова йде про вчинення організованою групою осіб злочинів, передбачених частиною другою статті 296, частиною першою статті 294 Кримінального кодексу України, а саме: організація масових заворушень і хуліганство .

«Український вибір - Право народу» наполягає на внесенні до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про вчинення групою осіб злочинів, передбачених частиною другою статті 296, частиною першою статті 294 Кримінального кодексу України, а також вимагає почати досудове розслідування і повідомити письмово, відповідно до встановленого законом порядку, про закінчення досудового розслідування і початку кримінального провадження», - йдеться в заяві виконкому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: