У Медведчука зробили заяву у зв'язку зі вчорашнім погромом офісу

У Медведчука зробили заяву у зв'язку зі вчорашнім погромом офісу
Погром офісу Медведчука

У виконкомі Громадського руху «Український вибір - Право народу» прокоментували вчорашній напад радикалів на офіс руху і його погром

Напад радикалів на офіс Руху «Український вибір - Право народу» в річницю Євромайдану продемонстрував всьому світові обличчя «демократичної», «правової» України». Таку заяву зробили  у виконкомі Громадського руху.

Вчора молодики під прапорами ОУН-УПА, «Правого сектора», «Азова» та інших формувань вчинили напад на офіс Громадського руху, повідомляють в організації.

«Їх не зупиняв ні той факт, що лідер Руху Віктор Медведчук - як спецпредставник з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої контактної групи по мирному врегулюванню ситуації в Донецькій і Луганській областях - займається звільненням полонених і вже організував звільнення 404 українців, ні той факт, що його роль в миротворчому процесі сьогодні визнають у всьому світі», - відзначили у виконкомі.

У Русі нагадали, що тільки за останні тижні Віктор Медведчук провів ряд зустрічей з послами європейських держав: послом Великобританії в Україні Джудіт Гоф, Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Угорщина в Україні Ерно Кешкенем, Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Юраєм Сівачеком.

«Сьогодні керівники дипвідомств можуть на власні очі оцінити радикальнее «торжество демократії і європейських цінностей » по-українськи. Молодики, намагаючись підпалити офіс Руху, погрожуючи розправою його лідеру, влаштовуючи побоїще в центрі Києва, несуть загрозу не тільки громадському порядку, а й національній безпеці. Однак правоохоронці, протягом останніх років потураючі ультранаціоналістів, поводяться по відношенню до радикалів вкрай «коректно», не заважаючи їм громити приміщення, влаштовувати підпали в будівлях, де знаходяться люди », - констатували в «Українському виборі».

У Медведчука впевнені: таким чином «влада від загроз перейшла до дій - фізичній розправі над тими, хто намагається мирними шляхом врегулювати конфлікт на Донбасі».

«Світ в Україні та збереження її територіальної цілісності - це ключові принципи Руху «Український вибір - Право народу», і ніякі погрози і напади не змусять нас звернути з обраного шляху. Ми звертаємося до світової спільноти, щоб вона дала належну оцінку нападу радикалів на офіс Руху «Український вибір - Право народу», - йдеться в заяві виконкому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: