У Міграційній службі пояснили ситуацію із братом Саакашвілі

У Міграційній службі пояснили ситуацію із братом Саакашвілі

Підстави для перебування брата Саакашвілі в Україні закінчилися ще у квітні 2017 року

Брат екс-голови Одеської ОДА Давид Саакашвілі має залишити територію України, інакше його за рішенням суду може бути примусово видворено до країни громадянської належності.

Про це ввечері 2 вересня заявили у Державній міграційній службі України. 

У відомстві заявили, що підстави для перебування брата Саакашвілі в Україні закінчилися ще у квітні 2017 року. 

«Інформацію про законне скасування дозволу на працевлаштування та посвідки на проживання Давида Саакашвілі поширив 16 квітня у соцмережах його брат Міхеїл. Відразу після скасування підстав для перебування в Україні згадана особа зобов'язана була залишити територію України, однак цього зроблено не було, що є проявом неповаги та порушенням українського законодавства», - йдеться у заяві ДМС.

За даними відомства, 2 вересня «порушника було виявлено працівниками Нацполіції та доставлено до підрозділу міграційної служби».

«Після з'ясування всіх обставин перебування особи на території України та надання ним пояснень, працівниками міграційної служби було правомірно винесено рішення про примусове повернення. Відповідно до закону та прийнятого рішення, порушник повинен залишити територію України, тобто виїхати до будь-якої країни світу, в інакшому випадку його за рішенням суду може бути примусово видворено до країни громадянської належності», - заявили у ДМС. 

«Іноземці, які перебувають в Україні ... зобов'язані поважати та дотримуватися українського законодавства. Після того, як закінчилися підстави для перебування на території нашої держави, іноземець зобов’язаний самостійно залишити територію України відповідно до вимог закону», - йдеться у заяві ДМС.

Також у відомстві заявили, що у разі виявлення іноземця або особи без громадянства, які не мають підстав для перебування в Україні, або строк дії таких підстав закінчився, особи «підлягають притягненню до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП».

У ДМС додали, що протягом серпня 2017 року в Україні виявлено та притягнено до адміністративної відповідальності майже 3,5 тис. порушників міграційного законодавства, винесено близько 1400 рішень про примусове повернення, при цьому у 280 випадках винесено рішення про заборону в’їзду на територію України.

Нагадаємо, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі заявив, що працівники Міністерства внутрішніх справ затримали в Києві його брата Давида Саакашвілі. Через деякий час Давид Саакашвілі покинув територію Печерського районного відділу Державної міграційної служби.

У квітні Саакашвілі заявив, що його брату було анульовано посвідку на проживання в Україні.

Як заявив директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, поліція затримала Давида Саакашвілі за недійсну посвідку на проживання в Україні та направила до міграційної служби, де його готували до депортації з країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: