У Михайлівському монастирі пройде благодійна вистава «Оскар і Рожева пані»

У Михайлівському монастирі пройде благодійна вистава «Оскар і Рожева пані»
Сцена із вистави «Оскар і Рожева пані»

Під час вистави очікується візит в.о. міністра охорони здоров’я д-ра Уляни Супрун, представників дипломатичних місій, агенцій ООН, духовних лідерів, митців та публічних громадських діячів

У п’ятницю, 6 жовтня, о 19:00 на території Михайлівського Золотоверхого монастиря пройде благодійна відкрита вистава «Оскар і Рожева пані». Унікальна постановка виконана за мотивами всесвітньо відомого роману сучасного французького письменника та драматурга Еріка-Емануеля Шмітта. Подію присячено Всесвітньму дню паліативної допомоги.

Читання п’єси відбудуться за участю заслуженої артистки України, акторки театру та кіно, громадського діяча Ірми Вітовської, яка виконає роль Рожевої Пані. Її партнером стане Владислав Балюк, виконуючи роль десятирічного хлопчика Оскара.

22_01

Вистава «Оскар і Рожева пані» вже кілька років не сходить зі сцен найвідоміших театрів. Вперше читання п’єси відбудеться на території монастиря під відкритим небом.

Цією виставою організатори хочуть привернути увагу громадськості до важливості надання якісної паліативної допомоги в країні. Зокрема, підкреслити що охоплення населення сервісами паліативної допомоги у Києві одне з найгірших в Україні. Зокрема лише 4-5% мешканців, які потребують медичної та соціальної підтримки наприкінці життя, мають змогу її отримати. Одне з найгарячіших питань – впровадження програми розвитку паліативної допомоги у місті Києві.

Під час вистави очікується візит в.о. міністра охорони здоров’я д-ра Уляни Супрун, представників  дипломатичних місій, агенцій ООН, духовних лідерів, митців та публічних громадських діячів .

Після вистави відбудеться публічна дискусія щодо стану паліативної допомоги у Києві та Україні.

Вхід на подію безкоштовний. Кожен бажаючий може зробити благодійний внесок на розвиток паліативної допомоги в Україні.

Довідка:

«Оскар і Рожева Пані» в Україні відомий як благодійний проект, вистава за текстом Еріка-Емануеля Шмітта, що об`єднала  багатьох митців та громадських діячів. Виконавець проекту: Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Івана Франка. Режисер - н.а. України Ростислав Держипільський. Вистава об`їздила майже всю Україну.  За сюжетом Оскар - десятирічний хлопчик, якого спіткали важкі випробування - він зустрівся з невиліковною хворобою. Рожева Пані – помічниця лікарні, яка приходить до дітей, щоб подарувати їм свій час та серце. Постанова у Михайлівському  монастирі відбудеться за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: