У МінАТО пояснили, чому неможливо постачати воду в окремі райони Луганщини

У МінАТО пояснили, чому неможливо постачати воду в окремі райони Луганщини
Протягом тривалого часу водоканал не отримував компенсації з окупованої території

Наразі борг «Попаснянського районного водоканалу» складає 145 млн грн

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб за участю представників міжнародних гуманітарних організацій відбулося обговорення проблем роботи КП «Попаснянський районний водоканал».

Про це повідомляється на сайті міністерства.

«Основною метою підприємства є задоволення потреб населення, промислових та інших груп споживачів в послугах з централізованого водопостачання та водовідведення. Це близько 50 тис. людей на підконтрольній українській владі території та близько 400 тис. людей на території окремих районів Луганської області (ОРЛО)», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що протягом тривалого часу водоканал забезпечував водопостачанням споживачів ОРЛО, не отримуючи жодної компенсації за її споживання.

«За цей час у підприємства накопичилася заборгованість за спожиті ресурси, в тому числі за електроенергію. За даними керівництва КП, сума боргу за електроенергію складає 145 млн грн, відтак постачання питної води на непідконтрольну територію на даному етапі є неможливим», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 25 квітня було припинено подачу електроенергії для потреб «Попаснянського водоканалу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: