У Міноборони РФ «відхрестились» від полоненого у зоні АТО російського контрактника

У Міноборони РФ «відхрестились» від полоненого у зоні АТО російського контрактника

Натомість мати та друзі чоловіка запевняють, що він підписав контракт до армії у березні 2017 року

Міністерство оборони Росії заперечує, що в Луганській області був узятий в полон російський військовослужбовець Віктор Агєєв, в російському відомстві стверджують, що він був звільнений в запас в травні минулого року, а на контрактну службу не перейшов, передає Інтерфакс.

«Віктор Агєєв ніколи не проходив військову службу за контрактом у збройних силах РФ. Згідно з обліковими даними міноборони Росії, Агєєв проходив строкову службу в Збройних силах РФ, після якої ще в травні 2016 року звільнився в установленому порядку в запас», - йдеться в повідомленні відомства.

Як стверджують у міноборони РФ, цей висновок можна зробити, уважно вивчивши військовий квиток Агеєва.

«На сторінці номер 2 військового квитка Агєєва є відповідний запис про те, що даний громадянин звільнений у запас у травні 2016 року. Також у військовому квитку був б запис про надходження Агєєва на військову службу за контрактом в Збройні сили РФ, яку українські спецслужби через незнання не встигли намалювати», - сказано в повідомленні.

На думку співробітників міноборони Росії, саме тому в мережі не були опубліковані фотографії інших сторінок військового квитка.

Як зазначає BBC, інформацію про те, що Віктор Агєєв в березні 2017 року підписав контракт і продовжив службу в Батайську Ростовської області Російської підтвердила мати військовослужбовця, його колишні товариші по службі і друзі.

«Мама Віктора Агєєва, його друзі і колишні товариші по службі також підтвердили Російській службі Бі-бі-сі, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року», - зазначає видання.

Як повідомлялося, розвідник Віктор Агєєв 1995 року народження потрапив у полон 24 червня в районі села Жолобок Слов'яносербського району Луганської області в результаті зіткнення бійців 93-ї окремої механізованої бригади і так званої «розвідгрупи 4-ї механізованої бригади 2-го армійського корпусу» самопроголошеної «ЛНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: