У Міносвіти розповіли, що робити абітурієнтам зі зниклими заявами

У Міносвіти розповіли, що робити абітурієнтам зі зниклими заявами

У перші дні подачі вступниками заяв до вишів були проблеми в роботі ЄДЕБО, але заяви нікуди не зникли

Заяви абітурієнтів залишилися в системі ЄДЕБО, абітурієнтам необхідно їх поновити. Про це Укрінформу повідомив перший заступник міністра освіти та науки Володимир Ковтунець.

«Заяви (на вступ. - Ред.) залишилися в системі, вони нікуди не зникли. Ці заяви зараз не бачать приймальні комісії вишів. Абітурієнтам треба зайти в свій кабінет і поновити свої заяви. Зараз результати ЗНО будуть підтягнуті», - сказав він.

За його словами, проблеми в роботі ЄДЕБО в перші дні подачі вступниками заяв могли бути викликані тим, що адміністратор обмежив потужності системи.

«Розробник системи вважає, що експлуатант, тобто «Інфоресурс» не підключив достатньо ресурсу. З іншого боку ми будемо розбиратися, що сталося. Іноді адміністратор системи намагається регулювати доступ таким чином, щоб можливо було відсіяти DDOS-атаки, які можливі при великій кількості звернень», - сказав Ковтунець.

Заступник міністра нагадав, що умовами прийому до ВНЗ визначені випадки, в яких абітурієнти можуть подавати документи до вишів у паперові формі. Також вступники можуть звернутися безпосередньо до приймальних комісій, де їм нададуть допомогу з реєстрації заяв у електронній формі.

У понеділок, 17 липня, ДП «Інфоресурс» повідомив про ануляцію конкурсних заяв вступників, в яких не було надано повної інформації, зокрема про конкурсний бал.

Також державне підприємство «Інфоресурс» наголошує, що можливість електронної подачі заяв до вищих навчальних закладів буде обмежена щоденно з 8 до 10 ранку у зв'язку з проведенням технічних робіт.

Як повідомлялося, станом на ранок 18 липня зареєстровано 707 123 заяви вступників про допуск до участі в конкурсі на вступ до вищих навчальних закладів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: