У Мінську контактна група закликала Росію засудити «Малоросію» Захарченка

У Мінську контактна група закликала Росію засудити «Малоросію» Захарченка

Тристороння контактна група закликала утриматися від будь-яких конфронтаційних заяв, які суперечать Мінським угодам

Тристороння контактна група закликала утриматися від будь-яких конфронтаційних заяв, які суперечать Мінським угодам.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Заяви про т.з. «Малоросію» не відповідають основам Мінського процесу і не сприяють врегулюванню ситуації на Донбасі. Спроба розділу України не нова і ще в 2014 році вона потерпіла крах. Замість того, щоб говорити про реінтеграцію, на яку спрямований Мінський процес, представники ОРДО заявляють про деякі окремі треки, які йдуть врозріз з узятими на себе зобов'язаннями», - написала Оліфер.

За її словами, Тристороння контактна група закликала утриматися від будь-яких конфронтаційних заяв, які суперечать Мінським угодам.

«У цьому контексті закликаємо Російську Федерацію на усіх рівнях засудити цей неприйнятний крок ОРДО, який є тотальним порушенням Мінських домовленостей», - додала Оліфер.

Нагадаємо, у вівторок вранці ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявив про створення нової «держави« – «Малоросії». За його словами, «столицею» псевдоутворення стане Донецьк, а ідею підтримали в «ЛНР» і представники регіонів України. Примітно, що в «ЛНР» вже спростували інформацію про створення «Малоросії».

Згодом Євген Марчук прокоментував заяву терориста Захарченка про створення «Малоросії».

Заяву Захарченка українська сторона Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі завтра на засіданні в Мінську поставить на обговорення. У Генштабі ЗСУ ініціативу Захарченка назвали «хворою фантазією російських маріонеток».

Секретар РБНО Олександр Турчинов назвав заяву Захарченка збоченою маячнею, яка була написана в Кремлі і свідчить про бажання московських «стратегів» знову відновити просування військової агресії на захід.

Речник президента РФ назвав заяву про створення «Малоросії» особистою ініціативою ватажка самопроголошеної «ДНР».

Німецький уряд засудив заяву Захарченка і очікує такого ж кроку від Росії. Франція закликала Росію виступити із засудженням заяви ватажка самопроголошеної «ДНР» щодо встановлення нової держави під назвою «Малоросія»

Російські ЗМІ пишуть, що ідея Захарченка щодо «держави Малоросія» виявилася ініціативою його оточення і стала несподіванкою для Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: