У Мінську розпочалася зустріч міністрів «Нормандської четвірки»

У Мінську розпочалася зустріч міністрів «Нормандської четвірки»
Міністри «Нормандської четвірки»

Сьогодні міністри говоритимуть про «дорожню карту» щодо врегулювання на Донбасі

У Мінську розпочалася зустріч міністрів закордонних справ країн «Нормандської четвірки» – України, Франції, Німеччини і Росії. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Починається зустріч міністрів закордонних справ у «нормандському форматі». Учасники заходять до зали засідань», – написала вона.

У зустрічі бере участь міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Як очікується, сьогодні міністри говоритимуть про «дорожню карту» щодо врегулювання на Донбасі.

Напередодні голова МЗС України Павло Клімкін повідомив, що Київ наполягатиме на своєму баченні «дорожньої карти».

За даними МЗС, основними акцентами зустрічі у «нормандському форматі» 29 листопада буде безпека і гуманітарний вимір, зокрема звільнення заручників і політв'язнів.

При цьому у міністерстві закордонних справ Німеччини не сподіваються на прорив у вирішенні конфлікту на Донбасі від зустрічі міністрів закордонних справ у «нормандському форматі» 29 листопада.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров зазначив, що сумнівається, що до 29 листопада можна буде домовитися «за всіма параметрами» щодо «дорожньої карти».

У МЗС Франції очікують від зустрічі у Мінську можливості «оцінити, що було зроблено і що не було зроблено після зустрічі у жовтні в Берліні».

Лідери України, Росії, Німеччини та Франції зібралися 19 жовтня в Берліні на перший за рік саміт у «нормандському форматі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: