У Мінську розпочалися переговори щодо Донбасу

У Мінську розпочалися переговори щодо Донбасу
Засідання Тристоронньої контактної групи

У порядку денному сьогоднішніх переговорів - перспектива обміну утримуваними особами

Сьогодні, 24 травня, у Мінську почалося засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

«У Мінську почалося засідання Тристоронньої контактної групи», - написала вона.

Як повідомляв «Главком», у порядку денному сьогоднішніх переговорів - перспектива обміну утримуваними особами.

Передбачається, що до сьогоднішнього дня всі процедурні питання верифікації повинні були бути вирішені і закриті. Сьогодні українська сторона представить своє бачення обміну.

Крім того, сьогодні обговорять питання розмінування та безпеки, а також низку економічних питань, які пов'язані з постачанням Україною води в окремі райони Луганської області, оплатою за цю воду, а також безпечну роботу підприємства по обидві сторони лінії зіткнення.

Основний раунд переговорів за участю представників ОБСЄ відбудеться в другій половині дня.

Як повідомила уповноважена президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, у списках, з якими працюють переговорники на Мінських зустрічах і які складала Служба безпеки України, — 128 осіб, які утримуються в заручниках на окупованій території. Проте, протилежна сторона не підтверджує таку кількість осіб.

З цього списку підтверджують близько 50-ти прізвищ українців, які перебувають в полоні, каже Геращенко. Натомість, українським переговорникам відоме місцеперебування 70 людей.

Скільки українська сторона готова віддати в’язнів в рамках обміну — поки невідомо, заявила Геращенко. Це питання буде обговорюватися на зустрічі Тристоронньої контактної групи у середу, 24 травня.

Україна їде на мінські переговори з конкретними пропозиціями по обміну заручників, додала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: