У Мінську силовики затримали опозиційного політика після акції протесту

У Мінську силовики затримали опозиційного політика після акції протесту
Затриманий Павло Северінець

Протягом декількох годин сім'я і соратники не знали про місцезнаходження опозиціонера

У столиці Білорусі після акції протесту 1 травня був затриманий опозиційний політик Павло Северінець.

Про це повідомляє ВВС.

Северінець, член оргкомітету зі створення білоруської християнсько-демократичної партії, 1 травня разом з соратниками очолив ходу в центрі міста. Після завершення акції він не повернувся додому, про його місцезнаходження протягом декількох годин не знали сім'я і соратники.

Дружина політика Ольга Северінець повідомила пізніше, що знайшла чоловіка в центрі ізоляції правопорушників.

Соцмережі і ряд білоруських недержавних ЗМІ повідомляють також про затримання опозиційного активіста Максима Вінярського, який запалив під час акції фаєр.

У ході взяли участь не більше 150 громадян. Рух демонстрантів супроводжувала колона автозаків, але публічних перешкод акції опозиціонерів не було.

На мітингу звучали гасла, пов'язані зі святом 1 травня. Присутні вимагали економічних свобод, а також скандували «Лукашенко, йди» і «Живе Білорусь!»

Демонстранти також вимагали звільнення активістів, взятих під варту після Дня Волі 25 березня і звинувачених у спробі повалення чинної влади шляхом створення незаконних воєнізованих формувань.

«Главком» також повідомляв, що опозиційний білоруський політик Микола Статкевич, який закликав своїх прихильників вийти 1 травня на демонстрацію протесту проти політики президента Олександра Лукашенка, був напередодні засуджений до п'яти діб адміністративного арешту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: