У Мінсоцполітики пропонують монетизувати пільги для учасників АТО

У Мінсоцполітики пропонують монетизувати пільги для учасників АТО

Рева повідомив, що йде підготовка відповідного законопроекту щодо монетизації пільг для учасників антитерористичної операції

Міністр соціальної політики України Андрій Рева виступає за монетизацію пільг для учасників антитерористичної операції.

Про це повідомляє «Голос України». 

Рева повідомив, що йде підготовка відповідного законопроекту.

Також міністр заявив, що держава два роки виділяє величезні кошти, майже 50 мільйонів гривень.

«А де результат? Я передав матеріали до Генеральної прокуратури про те, як використовувалися кошти, спрямовані на соціально- психологічну реабілітацію військовослужбовців. В яких умовах вони там проходили так звану реабілітацію? І хто вигравав тендери? І скільки випадків, коли є акти виконаних робіт, а під час перевірки виявляється, що заплатили державні кошти структурам за те, чого вони не робили. Питанням нині займаються правоохоронні органи», – повідомив міністр.

Тож монетизацію пільг для учасників антитерористичної операції Рева вважає слушною.

«Тільки так. Іншого виходу немає. Не повинно бути приниження, з одного боку, ветерана війни, учасника АТО. А з іншого боку, не повинен підприємець бути поставлений у таку ситуацію, коли держава встановила пільги і забула за це заплатити. Кошти треба платити самому ветерану. Ми даємо йому грошову компенсацію за пільги, а він на свій розсуд її використовує. На проїзд, на санаторно-курортне лікування тощо. Ми такий законопроект готуємо. До речі, в операційному плані роботи уряду це передбачено на IV квартал 2016», – сказав Рева. 

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю «Главкому» заявляв, що монетизація субсидій – це гасло популістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: