У Мінюсті побачили, як члени НАЗК намагаються перекласти вину за зрив роботи один на одного

У Мінюсті побачили, як члени НАЗК намагаються перекласти вину за зрив роботи один на одного
фото: Станіслав Груздєв, Главком
Наталія Севостьянова

Мінюст підтримує ідею радикального перезавантаження НАЗК

Наталія Севостьянова, перший заступник міністра юстиції та голова конкурсної комісії з відбору кандидатів на посади членів НАЗК в інтерв’ю «Главкому» розповіла, що в Агенції досі існують системні проблеми, які в міністерстві намагаються вирішити. Зокрема міністр юстиції Павло Петренко ініціював законопроект про перезавантаження НАЗК і проведення конкурсного відбору на керівні посади агентства.

 

«Найголовніше, що хочемо цим проектом закону зробити ми, - прибрати колегіальність. Перезавантажувати Агентство можна по-різному. Та ми підтримуємо ідею радикального перезавантаження, бо вважаємо, що одна-дві людини в його складі кардинально не зможуть змінити ситуацію на краще. Тому що є системна проблема. І вона пов’язана з тим, що кожен із членів НАЗК намагається один одного зробити винним у тому, що щось не працює. Більшість їхніх рішень вони також мають приймати колегіально. І от, наприклад, донедавна їх взагалі було троє. І усі троє мали проголосувати «за», щоб якесь рішення ухвалити. І в цьому - найбільша проблема. Бо вони мають якісь внутрішні проблеми у стосунках між собою, і не можуть через це переступити...», - пояснила чииновнииця.

У  міністерському законопроекті закладена така ідеологія: колегіальність може залишитися, але лише у двох випадках.

«По-перше, коли приймається рішення про направлення актів про притягнення осіб до відповідальності. Щоб одна особа не могла зловживати і своїм рішенням визначати: цей - винен, а цей - ні. І, по-друге, якщо вони хочуть вносити зміни до законодавства», - зазначила представниик  Мінюсту.

Севостьянова підкреслила, що усі інші питання може вирішувати голова НАЗК.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: