У Молдові через корупцію заарештували екс-генпрокурора

У Молдові через корупцію заарештували екс-генпрокурора
Прапор Молдови

Колишньому генпрокурору офіційно пред'явлено звинувачення у перевищенні службових повноважень і незаконному витрачанні бюджетних коштів

Суд сектора Боюкань молдавської столиці видав ордер на арешт терміном на 30 діб колишнього генерального прокурора Молдови Валерія Балабан.

Екс-генпрокурору офіційно пред'явлено звинувачення у перевищенні службових повноважень і незаконному витрачанні бюджетних коштів у розмірі близько мільйона доларів, повідомляє «Укрінформ».

Як повідомили у Національному центрі по боротьбі з корупцією, фігурантами цієї кримінальної справи являються ще п'ять співробітників прокуратури й один з економічних агентів.

Згідно з матеріалами слідства, Валерій Балабан у 2004 році підписав контракт на придбання за півмільйона доларів (для потреб прокуратури) недобудованої будівлі, тоді як реальна кадастрова вартість нерухомості  становила близько 140 тисяч доларів.

Пізніше екс-генпрокуророві вдалося отримати з держбюджету ще мільйон доларів для завершення будівельних робіт, проте до цього дня будівлю так і не було відремонтовано.

Колишнього генпрокурора поміщено в ізоляторі тимчасового утримання Центру по боротьбі з корупцією.

Всіх інших фігурантів цієї справи також було заарештовано терміном від 15 до 30 діб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: