У Москві мусульмани вийшли під посольство М’янми: вимагали припинити утиски рохінджа

У Москві мусульмани вийшли під посольство М’янми: вимагали припинити утиски рохінджа
Фото: varlamov.ru

Протестувальники вимагали, щоб ЗМІ і влада звернули увагу на проблему гонінь і вбивства мусульман в М'янмі

У Москві відбулась несанкціонована акція мусульман, які вимагали від російської влади вжити заходів для недопущення подальших утисків народу рохінджа у М’янмі. Як повідомляє «Дождь», акція пройшла в центрі Москви - на Великій Нікітській, де знаходиться посольство М’янми.

Протестувальники зайняли тротуари, виступали проти насильства в М'янмі і вигукували «Аллаху Акбар»; проїжджа частина була заблокована. Пізніше учасники акції почали підписувати петицію, яку планують передати хазяїну Кремля РФ Володимиру Путіну.
Учасники акції говорили, що дізналися про те, що відбувається в М'янмі з інтернету, а також вимагали, щоб російська влада зробила будь-які дії, щоб запобігти «вбивствам, тортурам, спаленню людей на багаттях буддистським режимом».

За їхніми словами, навіть така організація, як ООН, не працює належним чином. Основною вимогою було, щоб ЗМІ і влада звернули увагу на проблему гонінь і вбивства мусульман в М'янмі. Вони заявили, що не підуть, поки їх вимоги не будуть почуті.

«Нам потрібно, щоб нам відповіли, що вживуть заходів», - заявив один з учасників акції. За його словами, якщо російський уряд не може вжити заходів, він має надати коридор ополченцям, які самі вирушать на допомогу своїм побратимам по релігії.

«Ми в першу чергу прийшли з миром. Щоб нас почули. Поки не покажуть по телебаченню, поки не покажуть, що тут відбувається і не дізнається народ, що і як, ми звідси йти не збираємося. Не те що фашисти - Гітлер в труні перевернувся», - сказав один з учасників.

Як повідомило «Ехо Москви», ввечері у неділю акція завершилась. Практично всі ї учасники розійшлись.

У М'янмі в останні тижні загострився конфлікт на релігійному ґрунті між мусульманською меншістю народності рохінджа і основним складом населення, яке сповідує буддизм. Жертвами збройних конфліктів стали кілька сотень людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: