У Москві затримано опозиціонера Олексія Навального

У Москві затримано опозиціонера Олексія Навального
Олексій Навальний

Затримання відбулось під час акції протесту проти корупції, приводом для якої стало розслідування Навального і його фонду про «таємну імперію» прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва

У Москві затримано опозиціонера Олексія Навального, який приєднався до акції проти корупції.

Навального затримали, коли він йшов по Тверській вулиці, повідомляє видання «Медуза».

Нагадаємо, 26 березня у десятках російських міст пройшли акції проти корупції, приводом для яких стало розслідування Навального і його фонду про «таємну імперію» прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

У більшості випадків, в тому числі в Москві, акції не були узгоджені з місцевою владою.

Як раніше попереджала московська поліція, учасникам несанкціонованої опозиційної акції в Москві загрожують штрафи до 20 тис. рублів і арешти до 15 діб, а за хуліганські дії - аж до кримінальної відповідальності. 

«ГУ МВС Росії по м. Москві вживатиме всі необхідні заходи для забезпечення правопорядку. Разом з тим московська поліція і міська влада офіційно попереджають, що захід незаконний, і в сучасних умовах зростає ризик провокаційних дій, спрямованих на порушення громадського порядку. У цьому випадку ваша особиста безпека може опинитися під загрозою», - йдеться у повідомленні прес-служби московської поліції.

Поліція «переконливо просила» утриматися від участі в неузгодженому заході 26 березня на Тверській вулиці. Акція запланована на 14.00 за київським часом. На мітингах у російських містах затримали вже кілька десятків людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: