У МОЗ повідомили, чи гуляє Україною вірус Коксакі

У МОЗ повідомили, чи гуляє Україною вірус Коксакі

Вірусологічні лабораторії МОЗ забезпечені матеріалами для діагностики Коксакі

Епідемічна ситуація в Україні щодо ентеровірусу Коксакі відповідає нормі.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«На сьогодні даних про погіршення епідситуації щодо вірусів Коксакі в Україні немає. Щодо ситуації в Туреччині ми зараз з’ясовуємо через Всесвітню організацію охорони здоров’я», – йдеться у повідомленні.

Віруси Коксакі – це вид ентеровірусів, що потрапляють в організм через шлунково-кишковий тракт. Заразитися можна через брудні руки і при контакті з хворим. Найдієвіший спосіб вберегтися – дотримуватися особистої гігієни і ретельно мити руки.

Специфічних ліків від Коксакі не існує, оптимальне симптоматичне лікування повинен визначати лікар.

У МОЗ наголошують, що попри те, що перебіг хвороби доволі неприємний, можливі ускладнення після Коксакі рідкісні. Вірусологічні лабораторії МОЗ забезпечені матеріалами для діагностики цього захворювання.

Нагадаємо, раніше українські туристи у Антальї підхопили вірус Коксакі. Про це написав у Facebook український політик Віталій Купрій, який є другом постраждалої сім'ї.

Міністерство закордонних справ дало доручення посольству України в Туреччині опрацювати питання епідеміологічної ситуації в країні та внести пропозиції щодо доцільності вироблення рекомендацій для українців. Про повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга проводить зустріч у Міністерстві закордонних справ Туреччини стосовно вірусу Коксакі

Як відомо, вірус Коксакі відноситься до збудника дитячих інфекцій. Він викликає вірусний інфекційний процес - ентеровірусний стоматит з екзантемою. Переважно проявляється порушенням роботи кишечника, діареєю, загальною інтоксикацією і характерною висипкою. Перебіг інфекційного процесу в цілому сприятливий, але бувають випадки розвитку млявих паралічів, ураження оболонок головного мозку.

Час від зараження до розвитку перших симптомів становить від 2 до 10 днів. Початок захворювання гострий, з підйомом температури тіла до 39°С, різким погіршенням загального самопочуття, болем у м'язах і головним болем. Зазвичай така симптоматика відповідає вірусам - масовий вихід вірусних частинок у системний кровотік. Загальна інтоксикація у дитячому віці характеризує практично всі інфекційні захворювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: