У МВФ назвали умови для перегляду програми співпраці з Україною

У МВФ назвали умови для перегляду програми співпраці з Україною

Україні необхідно продовжувати реформи, зазначили в МВФ

Міжнародний валютний фонд перегляне програму співробітництва з Україною при виконанні умов співпраці. Про це повідомив під час брифінгу офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

«Перегляд програми співробітництва з Україною можливий, якщо будуть виконані умови», - сказав він.

Райс уточнив, що Україні необхідно продовжувати реформи, приділити увагу приватизації та боротьбі з корупцією.

«Ми очікуємо повернення місії в Україну найближчим часом (у 2-й половині вересня)», - додав Райс.

Він підкреслив, що для України на цей момент продовження співпраці з фондом є вкрай важливим.

Нагадаємо, 12 вересня перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон прибув в Україну для зустрічей із владою.

13 вересня президент України Петро Порошенко під час зустрічі з Девідом Ліптоном обговорив перспективи надання Україні чергового траншу.

Раніше стало відомо, що в Україну прибуде місія Міжнародного валютного фонду, яка працюватиме протягом трьох днів. Імовірно, вона прибуде до Києва у другій половині вересня.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила виділення 17,5 млрд дол. Україні за чотирирічною програмою «Механізм розширеного фінансування (EFF)» 11 березня 2015 року.

Програма EFF замінила собою програму Фонду Stand-By, що була надана Україні 30 квітня 2014 року.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний валютний фонд відклав виділення Україні п’ятого траншу фінансової допомоги розміром 1,9 млрд дол. до осені.

21 серпня Кабінет міністрів України передав у Міжнародний валютний фонд інформацію про додаткові варіанти зміни постанови №187 для недопущення підвищення ціни газу для населення з жовтня 2017 року. 

Зазначимо, Кабмін підготував два нові варіанти зміни постанови №187, один із яких дозволить уникнути підвищення ціни газу для населення і ТКЕ в новому опалювальному сезоні, а другий - знизити ціну майже на 17%.

Раніше запропонований урядом варіант, який полягає у зміні періоду для підрахунку ціни імпортного паритету, за неофіційною інформацією, не знайшов підтримки МВФ.

Також голова Незалежної асоціації банків прогнозує, що третього і четвертого траншу МВФ Україна не дочекається.

Напередодні також стало відомо, що в Київ приїде генеральний секретар Організації з безпеки й співпраці в Європі Томас Гремінгер.

Читайте також статтю: Роман Шпек: За останні два роки через бездіяльність влади ми втратили $10 млрд кредитів.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: